torstai 5. tammikuuta 2012

Synnytyskertomus

11.12.2011 Oltiin hoitamassa mun serkkua miehen kanssa, Sitte yöllä alkoi kivut en saanu nukuttua ku pieniä pätkiä..kivut mahassa ja selässä alkas oleen jo niin tuskasia että nousin n. kello 5 ylös ja rupesin kirjaan ylös aina ku supisti sitte joskus aamulla mulla alkas välillä tippumaan lapsivettä, ja soitin synnärille ne käski ottaa panadolin ja mennä lämpimään suihkuun ja että sitte ku supistusten väli tihenee niin synnärille vaan. Sitte joskus 7 jälkeen serkun mamma tuli ja se oli sitä mieltä että minä ja mies syötäis ja lähettäis sitte synnärille että nyt synnytän..me sitte lähettiin ajeleen kohti synnäriä ja matkalla sinne tuli joku 3 supistusta, synnärillä mut laitettiin käyrille hetkeks ja olin auki 3 senttiä sitte lähettiin vielä miehen kans ulos käveleen et se nopeuttais avautumista. Tultiin takas sisäle ja taas käyrille ja olin edelleen auki vaan sen 3 senttiä.. mutta päästiin silti jo "synnytys huoneeseen" ja taas käyrille. mulla alkas kivut kovenemaan ja sain piikin pyllyyn.. se auttoi pikkusen ja tuli väsyny olo.. lähettiin taas jonki ajan päästä käveleen ympäri sairaalaa ja takasin huoneeseen.. käytiin monta kertaa kierteleen sairaalaa kunnes sitte illalla iskä,sen tyttöystä, mun pikkusisko ja sen poikaystävä tuli meidän kans kanttiiniin kahville. niitä odotelles istuskelin tuolilla enskä pystyny kävellä ku sattu niin lujaa.. pari kyyneltäki siinä tirahti :) mies sitte kuskas mua pyörätuolilla kanttiiniin ja takasin.



Sitte ku päästiin takasin huoneeseen niin pyysin heti hoitajan ja että saisin jo epiduraalin et ku en enään kestäny niitä kipuja, ensin koitettiin paljoko olin auennu.. edelleen se 3 senttoä.. sitte ku hoitaja otti sormet pois "sieltä" :D niin lapsivedet levis sängylle ja alkoi armoton kipu.. hoitaja pyysi lääkärin joka laittaa epiduraalin, siis voi vitsi sen laittaminen sattui, vielä ku oli kauheet sypistukset!! mä vaan itkin ja tärisin oikeen kunnolla samalla ..en saanu riisuttua niin hoitaja otti multa vaatteita pois ja vaihtoi mulle sairaalaan vaatteet. Sen jälkeen ku olin saanu epiduraalin niin kipu helpotti nii paljon enään tuntu vaan että vauva painaa alaspäin hoitaja sanoi siinä sitte että nyt vauva on tervettullut! :) sitte tuli supistus ja sain alkaa ponnistamaan ajattelin siinä että ei satu yhtään mutta sitte ku vauvan pää oli ulkona tai tulossa ulos niin alkas tuntuun siltä että koko mun alapää repee! sattu niin kovaa et aloin huutaan yli kovaa että mä en pysty! :D lääkäri ja kätilö vaan työnsi mun jalkoja taakse päin ja plumps ! siinä se meidän pikkunen oli! kaikki kivut lakkas samantien, oli aivan ihanaa saada se oma pikku pötkylä syliin <3

 
synnytyksen kesto :16 h 23 min:) vaihe 1 : 15h 43 min, vaihe 2 :35 min, vaihe 3 : 5 min
syntyi mitoin 49cm 3210g <3

5 kommenttia:

  1. Heippa! :) Oon ollut sun kanssa samaan aikaan synnärillä. :) Meidän kuopus on syntyny 13.12.11. Muistan nähneeni sut siellä. Hurjaa kuinka siitäkin on aikaa jo 2vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Mäki muistan sut/tiedän, oon luultavasti joskus ollut sun luona kun oot laittanu heidille pidennyksiä :)

      Poista
    2. Voi vitsit niin onkin! :DD Eikö Roosa ja Teemu oo teidän pojan serkkuja? Roosahan on meidän poikien täti ja Teemu setä (+kuopuksen kummisetä) :)

      Poista
    3. Teemu ja Roosa mun mun sekkuja ;)

      Poista
  2. aa.. aivan :)) pieni on muailma.

    VastaaPoista