tiistai 29. tammikuuta 2013

Eipä mitään kummempia..

Heissan :)
Tänään oon ollut ns. "tehokas". Ensinks sain nukkua pitkään, johonki puol 10 ;) Sitte aamupala + aamutoimet, jonka jälkeen aloinki jo tehdä ruokaa että Julius saa syödä ennen kun menee päiväunille. Kl 13 mulla oli pääterveysasemalla hammaskiven poisto (jota pelkäsin ihan kauheesti, mutta yllätyksekseni mulla ei ollut paljon hammas kiveä eikä poisto sattunut ollenkaan) Sieltä ku pääsin kotiin niin laitoin Juliuksen ulos päiväunille ja aloin ite siivoomaan, siivosin ja pesin roskis kaapin ja muita kaappeja keittiöstä. Sitte vielä muutki huoneet mutta en yhtä tarkoin ku keittiön x) vielä imuriaki näytin pölykoirille ;)

Juliuksen huoneen saa siivota lähes joka päivä, koska pikku herra levittää heti siivoouksen jälkeen kaikki lelut uudelleen lattialla ja kuljettaa ne keittiöön ja olohuoneeseen.. :D

Siivouksen jälkeen laitoin viestinä miekkoselle kauppa listan. Miehen tultua kaupan kautta kotiin aloin tekemään pullia, tuntui että seisoin keittiössä monta monta tuntia :D tein jotain yli 30 pullaa ainaki, löysin nimittäin hyvän pullataikina reseptin josta sai sitten tehtyä enemmän pullia mitä yleensä oon tehnyt.
Viimesen pellillisen jälkeen mun täti naapurista soitta että jos toisin sinne kans pullaa niin saisin kasvis-piirakkaa, joten kun pullat olivat valmiit niin lähdettiin kahvittelemaan ja maistelemaan mun tekemiä pullia ja tädin tekemää kasvis-piirakkaa. Molemmat oli tosi hyviä<3

Kotiin ku päästiin takasin niin ..yllätys, yllätys känkkis tuli kylään.. JES! ei maistunut mikään pikku herralle iltapalaksi.. joten jätettiin iltapalan syöminen myöhempään, mutta myöhemminkään ei puuro maittanut. Sitte keitin kanan munia ja ne uppos, lisäks annoin vielä pilttiä että sais masunsa täyteen nukkumaan mentäessä :)

Tänään olis vielä sitte luvassa keittiön siivoominen iltapalan jäljiltä ja tiskikoneen tyhjäys... Jonka jälkeen vissiinkin joku elokuva miehen kansssa. :)



Eilen oli hyvä kun mies asensi turvaporttia ja julius näki kuinka ruuvattiin niin haki ruuvimeisselinen ja alkoi niin tarkasti ja totisena ruuvaamaan haha :)

Tässä pari kuvaa meidän pikku ruuvaajasta ;9


Perjantaina meillä oliski Juliuksen kanssa ihka ensimmäinen hammastarkastua, saa nähdä antaako tarkistaa hampaansa vai nostaako kunnon metelin ?? ;)



keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tassuttelu, Unikoulu kotona

Julius on nyt 1v 1kk ikäinen ja Oon ollut ihan tyytyväinen tähän kuinka meillä nykyään yöt menee, mutta vielä olisi parempi jos nukuttais jo koko yö heräämättä.

Julius menee yleensä 20-21 aikaan nukkumaan, ja herää yöllä kerran ja otan viereen ja nukutaan aamuun asti. Eikä se nyt niin ongelma oo että nukkuu meidän vieressä mutta joskus olis ihan mukava nukkua yö niin että ei tarvi nukkua ihan sängyn reunassa ku pikku herra nukkuu poikittain meidän välissä. :)


Ystävä sit vihjas tassuttelusta ja sanoi et siitä lukee mll:n sivuilla, aikani kuluks sit lueskelin sieltä et mitä se on ja miten se tapahtuu.

Eli siis Kun lapsi itkee yöllä, laitetaan oma käsi tukevasti mutta lempeästi lapsen päälle. Kättä pidetään kunnes lapsi rauhoittuu ja otetaan sen jälkeen pois...Jos itku kiihtyy niin voi vähän silitellä myös lasta (hartiat ja pakarat sopivat tähän hyvin)

Viime yönä sitten koitin tätä, nukahtaminen meni todella hyvin..alle 5 min ja Julius jo nukahti. Yöllä sitten yhden heräämisen sijaan Julius heräsi 6 kertaa, joka kerta menin aina Juliuksen sängyn viereen ja laitoin käden juliuksen hartian päälle ja kun Julius rauhoittui otin käden pois, ja pikku herra nukahti. Mutta 6 kerran jälkeen sitte ku mieski rupes jo sanomaan että ei ehdi nukkua ollenkaan ennen kun pitää töihin, niin otin sitte Juliuksen viereen.. eli hukkaan meni ne kerrat ku kävin ns. "tassuttelemassa" Noh, ajattelin sit ens yönä yrittää uudemman kerran.
Toivottavasti saan pidettyä pääni enkä ota viereen. :)

Ehkä sitte ku julius rupee nukkumaan koko yön heräämättä niin voitais koittaa että josko onnistuis omassa huoneessa nukkuminen. saa nähdä!

mulla on pian hammaslääkäri, joten päätän tän postauksen tähän. :) hyvät päivän jatkot


tiistai 22. tammikuuta 2013

Viikonloppu meni ihan hyvin, perjantaina miekkonen haki itelleen uuden auton..vanin.. :) sillä välin mä hengailin jultsun kans mun isän luona ku ei jaksanut kotonakaan olla. :)
Illalla sitte julius jäi yökylään mun isän luo ja mä menin kaupan kautta kotiin, haettiin serkun kans parit meille ja painuttiin saunaan :) Oli kiva taas pitkästä aikaa jutella niitä näitä serkun kans :)
sitte myöhemmin mies ja pari muuta ystävää tuli kans meille ja istuttiin yhdes meillä ja otettiin parit.. sit jaksettiin lähtee käymään palosaaren paikallisessa x)))) hihi, meno oli mitä mahtavin.. NO EI! :D
sieltä sitte kukaan ei enään jaksanu minnekkään lähteä vaan päädyttiin menemään pizzerin kautta ja kotiin nukkumaan, se oli hyvä valinta niin ei edes saanut potea huonoa oloa sitte aamulla. :)
Aamulla sit kuitenki lähdettiin miehen uuudella silmäterällä hakemaan poitsu yökylästä, sieltä sitte käytiin viemässä uus auto näytille miehen äidin luo.. jonka jälkeen mentiin kaupan kautta kotiin, ja ilta meniki sitte vaan kotona ollessa. :)
Sunnuntaina päätin jälleen tehdä kunnon siivouksen tässä huushollissa, laitoin Juliuksen ulos nukkumaan päikkärit jonka jälkeen aloin tehdä kunnon siivousta...pyyhin pölyt, imuroin, ja järjestelin paikkoja.. sit kuitenki Jultsun päikkärit oli NIIIIN lyhyet just nyt ku olisin siivonnu koko kämpän huolellisesti. Mutta onneks sit sisko ja isä tuli kylään niin sain siskon Jultsun kans ulos vähä pulkkaileen niin ehdin sit hyvin pestä lattiat ja siivota vessanki vielä.         Hyvä     Minä   :)



eilen sit menin taas pitkästä aikaa mun tädin kanssa uima-halliin, ensin vesijuoksuun ja sen jälkeen syvänveden vesijumppaan, sieltä vielä hetkeksi vesijuoksuun.
Täytyy kyl myötää et toi on tehokasta toi vedessä pulikointi :)) Jotenki kummasti oon löytäny jostain energiaa että jaksan yrittää pudottaa painoa, ihme kyllä! :) ja tänään suureks onnekseni ku kävin puntarilla niin kyllä vaan se paino putoilee JESS!!! :) jos sais ittensä joten kuten kuntoon kesäks?!? :D
Oon muuttanut mun ruoka valiota, en syö enään kaikkea roskaa vaan syön ns. terveellisesti, kasvksia ym.. käyn kävelemässä ja välillä sit jaksaa tehä vähä lihaksia.. :))

Eilen illalla sit vielä pistin pikkumiehen kylpyyn. Hetken aikaa se siinä räpelsi kylpy-ankkaa ja ku olin jonku aikaa hokenut "ankka" NIIN SIELTÄ SE TULI! JULIUS SANOI  A.N.K.K.A :)) nyt on kyllä ruvennut näitä sanoja tulemaan hihi <3


keskiviikko 16. tammikuuta 2013

eipä mitään kummempia..

Terveenä ollaan koko perhe ainaki vielä. Ehkä vältyttiin oksennustaudilta, onneksi :)

Julius on oppinut että kun kysyy että "onko kakka" tai onko "tullut kakka" tai jotain noin niin jos on tullut niin pikkumies menee kylppärin ovelle ja koputtelee ovea :)
Julius oppi myös kävelemään ulkona kengillä, ensin se oli vaikeaa ja käveltiin vaan mamman kädestä pitäen, nyt kuitenki mennään jo ihan itse. Uskomatonta et aika vaan menee niin nopeesti, vastahan se oli niiiin pieni <3

Uusia sanojakin rupeaa ropisemaan kokoajan, tällä hetkellä julius on sanonut:

Pappa
Mamma
Paappa
Auto
Tyttö
Anna (jos haluaa jotaikin)

Osaa myös näyttää missä on Mamma, Pappa, Uki, Taulu, Kello, Tv, Ikkuna, Lamppu, Paappa, Täti.. siinä oli nyt ne mitkä mieleen putkahti. :)

Hampaita tällä hetkellä on kaiken kaikkiaan 8 :) ylhäällä 4 ja alhaalla 4 kyllä niillä kelpaa syödä ja hymyillä ;)
Julius on niin nopee liikkeissään että saa kokoajan olla silmätarkkana mitä pikku herra puuhaa, kun kiipeilyki on nykyään niiiiin kivaa! :)

Tänään herättiin Juliuksen kans jo kl. 8 maissa, lähipäivinä ollaan tavattu nousta vasta 9-10 aikaan, vähän vaihtelua. Tänään vois taaas siivota ja käydä vaatekaapit läpi.. Mä siivoon kyllä ihan tosi paljo ja useesti, joka päivä :D
Saas nähdä, iskä haluis ottaa Jultsukan viikonloppuna yö kylään pitkästä aikaa, ja miehellä ja mulla on ollu suunnitelmis et ku Jultsu on hoidos nii käydään komero läpi ja heitetään kaikki turha pois.. noh, näkee sit mitä keksitään. Jos vaan rentouduttais ja henkailtais kotosalla? :)

juuh.. enpä sit enää keksi mitään kerrotavaa.. mä ryystän kahvin loppuun ja alotan päivän hommat! :)








sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Huono säkä......

Heissan, Tää viikonloppu on mennyt suhteellisen hyvin. Ollaan oltu suurin osa viikonlopusta koko perhe yhdessä, Ollaan ulkoiltu koko konkkaronkka ulkona posket punasiks, oltu kyläilemässä miehen siskon luona ja sit vaan henkailtu kotosalla.
Eilen pääsin rentoutumaan saunaan ku mies nukutti Juliuksen niin sain sit ottaa ihan rennosti :)

Aamulla mulle sit soitettiin töistä et jos pääsisin tuuraamaan iltavuoroon, ja pääsinhän mä. miekkonen sit heitti mut töihin ja jatkoi matkaa juliuksen ja ukin kanssa siskonsa luo, joka oli miehensä kans ostanu mönkiän niin juliuski pääsi vähä istumaan mönkiän täälle ym. :)

Töissä sitten...HUOH... oli tietysti JUST MUN TUURILLA..............OKSENNUS EPIDEMIA JA RIPULI<3333 voi sitä onnen ja ilon määrää ku sai kokoajan olla siivoomassa ja pesämässä kaiken maailman eritteitä..istuakkaan ei oikeen ehtinyt ku oli kokoajan niiiiin kiirettä, töiden jälkeen sit rupes itellä tuntuu et kohta tulee ylööööös!!!! toivottavasti se on vaan tunne.. koska sitte kohta on minä, mies ja julius sairaana ja sitte se on vasta riemukasta.. :/
kotiin ku pääsin niin samantien menin suihkuun ja pari leipää ja kaakao, KYLLÄ TÄÄ ISTUMINEN ON NAUTINNOLLISTA NYT KU JALAT IHAN LOPPU......uniki tulee varmaan hyvin tänä yönä ku on touhannu pää kolmantena jalkana :DD

Noooh, voivotaan parasta että ei oksutauti löytänyt tietään meille! :) jooh, oikeen mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ;)

(yhtään kuvaa en jaksanut laittaa koska kamera on missä lie ja jalat pppoooiikkiii istun mielummin :))))

tiistai 8. tammikuuta 2013

Tällänen oli tämä päivä...ja ukin pieni yllätys......

Aamu alkoi hyvissä merkein, sain nukkua jopa melkein puoli 10.. syötiin Juliuksen kans aamupalat ja hengailtiin.. ja ennen 12 jo puin Juliusta ja mentiin tohon meidän pihaan, mä aurasin lumet sivuun ja Julius ihmetteli lunta.
Julius kävelee jo mahtavasti ja tasapaino on hyvä, mutta ulkona ja kengillä kävely ei vielä oikein suju..ei sisällä eikä ulkona. Mutta tänään sit aurauksien jälkeen pikkumies käveli hienosti kengillään mamman kädestä kiinni pitäen pikku matkan ulkona :)
Sen jälkeen kaivettiinki jo pulkka varastosta ja lähdettiin vähä pulkkailemaan, ja kyllä pikkumies tykkäs. :)



Pulkkailu reissun jälkeen tultiin takasin sisälle ja rupesin väsäämään nakkikeittoa ruuaks meille. Samalla mun serkku tuli poikansa kans käymään kahvilla.
Nyt serkun pieni poikaki on oppinut konttaamaan ja nousemaan tukea vasten, niin siitä on jo enemmän kaveriks juliukselle ja ne pystyy touhata yhdessä :)

Julius lykkäs rasmusta taapero kärryllä. ensin oli ihan ok. sitte enään ei rasmus tykännytkään. :)


Sitten heidi ja rasmus oli lähdössä niin siinä samassa mun pikkusisko jenna tuli kylään, laitoin Juliuksen päiväunille ja syötiin siskon kanssa keittoa, oli namia :)

JA SITTEN, huomasin mitä meidän TÄYSTUHO KOIRA oli saanut aikaan, tuli pienoinen hermoromahdus.. >:((

Se oli repinyt meidän lattiaa eli muovimattoa !
näin hienosti!

että pisti vihaksi tää ukin temppu... kalliiks käy.. :(((

pjooh, nyt olis sit tälle päivää ohjelmassa vielä sämpylöiden tekoa, ku tuntuu että nyt tekis mieli vähän leipoa. :) ja jos jaksan niin sit lisäks vielä käneliässiä.. :) ja sitte vaan löhöilyä ja nukkumaan.. :)

Hyvät yöt



lauantai 5. tammikuuta 2013

syntymästä ensimmäiseen vuoteen

Ajattelin huvikseni tehdä tälläsen postauksen missä laitan jokaiselta kuukaudelta syntymästä lähtien kuvan juliuksesta :)) Tuli niin haikee olo ku taas mun mieleen putkahti että aika on menny niin super nopeesti, että siitä ei oo edes kauan ku Julius oli niin pieni ja mä mietin että kumpa se pysyis niin pienenä<33 nyt kuitenki ollaan jo niin pikku iso <33

Noniin, aloitetaan x)
                                             Julius on Juuri syntynyt ja pienen miehen matka alkanut<3





Julius n. viikon ikäisenä :)





Julius 1kk








Julius 2kk







Julius 3kk







Julius 4kk







Julius 5kk







julius 6kk







Julius 7kk








Julius 8kk








Julius 9kk








Julius 10kk








Julius 11kk









12kk/1v






Niin vain se aika menee<3

perjantai 4. tammikuuta 2013

yhen toiveen toteutuminen

Oon jo tosi pitkään haaveillu että saisin arkkupöydän, mutta ne on niin pirun kalliita. ainaki uutena..nyt sit eilen kuitenki selailin ihan huvikseni facebookin kirppiksellä et mitä ihmisillä on sielä myynnissä ja mun onnekseni löysin ku löysinki sellasen ihanan arkkupöydän jolla oli hintaaki vaan 45e!!! JES!! äkkiä sit varasin sen ja tänään iskä ja mies haki sen kotiin :))) mä NIIIIIN tykkään.
Nyt pitäis sit vaan saada uus matto.. joko nukka tai ryijy.. hmm.. x)))

Sit mun haaveissa olis vielä uusi tv-taso.. Haluisin vaan tason ja sit sen päälle sellasen hylly sydeemin.. :))

Huomenna tää mamma pääsee sitte juhlistamaan hyvän ystävän 20-vuotis syntymäpäiviä tyttö porukalla :) pitkästä aikaa pääsee tyttöjen kans vähä juhlimaan jee :)) Ja pikku mies jää sitte isänsä kans kotiin :)

Eipä sitte muuta kun hyvää viikonloppua! :)