keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Sairastelua ja sen sellasta

Hei!

Täällä sairastetaan jo toista viikkoa, viime viikonloppuna Juliuksella nousi kuume, laski ja taas nousi. Sitten alkoi flunssa ja yskä. Maanantaina huomasin että Juliuksen silmät punoitti ja rähmivät joten soitin sitten tiistai aamuna omalle terv. asemalle, mutta tietenkään en saanut aikaa joten lähdettiin jonottamaan PTA:lle.. Siellä jonotettiin joku vähän päälle tunti. Voi kyllä, se oli ihanaa. Julius riehui minkä kerkesi, heitteli leluja käytävälle ja juoksi mua karkuun yms. 
Lääkäri katso juliuksen silmät ja totes että sidekalvontulehdus, saatiin resepti ja haettiin silmätipat ja silmävoide. 
Julius niin kauheesti tykkäs antaa laittaa tippoja eikä pistäny yhtään vastaan...Joo, pisti todellaki, ei meinannu tulla siitä touhusta yhtään mitään.

Juliuksella on alkanu joku ihana uhma. Julius ei usko yhtään mitä sanotaan tai jos kielletään, vaan tekee kaiken päinvastoin, Maidot on niin kivaa kaataa lattialle tai pöydälle ja jogurtit huidella lusikalla pitkin seiniä ja lattioita, avata säkkituolin vetoketju ja heittää kourallisia niitä pikkuruisia styroksi palloja pitkin lattioita ja sen sellasia kivoja pikku temppuja<3. 
Julius osaa olla myös tosi ihana ja hellyyttävä, Julius antaa paljon pusuja ja halailee vähän väliä. Yks päivä julius silitti mun hiuksia ja sanoi "ihana" :) 
Julius osaa jo puhua 2-3 sanan lauseita ja tulee useimmiten ymmärretyksi.  Julius tykkää paljon robinin buum kah kappaleesta, mutta eilen täällä on popitettu vähän väliä gangnam styleä :)

Tässä pari kuvaa yhdeltä päivältä kun Julius koetteli oikeen todenteolla mamman hermoja xD

PöÄh...jos nyt siivois tai tekis jotain muuta järkevää:) Hyvää loppu viikkoa kaikille!

tiistai 7. tammikuuta 2014

hei vaan

Meillä oli viime viikolla Juliuksen 2-vuotis neuvola, Julius oli kasvanut ja kehittynyt tosi hyvin.

paino:13,350kg
pituus:92,5cm
päänymp.:48cm
kuulo:norm.
näkö: rakentaa tukevalla otteella
rokotukset ok.
onnistunut 2-v tarkastus.

Paino ei ollut noussut kovin paljoa viime kerrasta, neuvolatäti sanoi että johtuu siitä että juliuksella on tullut kunnon kasvupyrähdys ja että saadaan varautua että Juliuksesta kasvaa pitkä poika :)
Otin neuvolassa myös puheeksi, kun Julius sai 1-vuotis neuvolassa rokotuksen etureiteen ja etureidessä pistokohdassa on patti ja pieni haava (pistojäki). Kerroin myös asiasta 1,5 neuvolassa mutta sanoivat vaan että normaalia on. Nyt sitten uusi neuvolatäti katsoi juliuksen reittä ja sanoi että rokote on mennyt kudokseet tjs, ja että toivoo että tulee itelleen pois..... KIVA. kohta meen johki terv.asemassa pojan kans näyttään sitä.

En muista mainitsinko viimeks että Julius alotti ruotsinkielisessä päiväkodissa viime kuussa? Päiväkotiin mentäessä Julius itkee paljon eikä haluaisi jäädä, mutta kun päivällä näkee että mamma/pappa tulee hakemaan niin voi sitä ilon määrää ;) äkkiä pupu hyllyyn, vaatteet niskaan ja pois x)
Päiväunet sujuu päiväkodissa tosi hyvin, nukahtaa hyvin ja nukkuu useimmiten n.1h. kotona ei millään meinaa saada jätkää päiväunille :D Päiväkodissa Julius on vielä itkeskellyt pitkin päivää, mutta eilen kuulemma päivä mennyt tosi hyvin. Leikkinyt paljo, syönyt hyvin, nukkunut eikä ollut itkenyt :) Tänään Julius meni taas 9-15 saa nähdä kuinka tänään menee. :)
Mulla itellä nyt loppu viikko vapaata töistä:)

heipa!

perjantai 6. joulukuuta 2013

TÄÄLLÄ TAAS

Nyt on pieni hetki kulunu siitä ku oon viimeks tänne mitään kirjotellu, niin ajattelin nyt pitkästä aikaa vähä päivitellä kuulumisia. :)
Eli, meille kuuluu tällä hetkellä tosi  hyvää! muutettiin sundomiin päin tosi kivaan taloon vuokralle, tykkään tosi paljon! Kaiken lisäks päätettiin hakea Juliukselle päiväkoti paikkaa ja nopeesti saatiinkin se, julius alottaa maanantaina ruotsinkielisessä päiväkodissa. Ollaan oltu juliuksen kans parina päivänä tutustumassa siellä ja kyllä näyttää jätkä viihtyvän. :) Maanantaina sitte ensimmäistä kertaa menee yksin sinne ku ollaan miehen kans molemmat aamuvuorossa :)
Saa nähä oppiiko tässä itekki vähä sitä RUOTSIA, siellä nimittäin ei puhuta hyvin suomea, eilen ku oltiin juliuksen kans tutusmas siellä niin, oli niin että hoitajat puhui mulle ruotsia ja mä vastasin suomeks, ja toisinpäin. :) (juliksen isä on siis myös kaksikielinen, se on yksi syy myös miksi valittiin ruotsinkielinen pk, ja onhan tulevaisuudessa hyvä osata molemmat kotimaiset kielet. ) kotona puhutaan enimmäkseen suomea, miehen puolen sukulaiset puhuu juliukselle ruotsia mutta sekin on niin vähäistä että tuskin oppisi sitä.. :)


voi pöh.... olisin lisänny vähä kuvia tänne mutta vielä on piuha kateissa muuton jäljiltä. ..

Ens viikolla mun vauva täyttää jo 2-vuotta! aika menee ihan tosi nopeesti :s
Julius osaa ja hyvin sanoa sanoja, pari kertaa on jo tullut kaksi lauseisia sanoja. :) Meillä harjotellaan potalla käyntiäkin, siksi viedään myös pk:seen potta ! :)
Julius on tosi iloinen ja vilkas lapsi, energiaa riittää aamusta iltaan, vielä päivisin menee yhdille päiväunille. :)

TÄNÄÄN.... päivä alkoi joulutorttujen tekemisellä, julius sai itse laittaa hillon ja taitella tortut. ;) torttujen valmistuttua ja niiden maistelun jälkeen lähdettiin ulos pihatöihin ja pulkkailemaan! kun pihatyöt saatiin valmiiks menin juliusen kanssa sisälle vaihtamaan juhlakuteita, julius lähti isänsä kanssa juhliin ja mä jäin kotiin siivoomaan. HUH, nyt suunnileen loppu pisteessä siivouksen suhteen, nyt on kahvit juotu ja joulutorttu syöty joten jatkan loppuun tän siivous urakan! :)

ens kerralla toivon mukaan on piuha löydetty ja saa laittaa vähä kuvia tästä asunnosta ym. nyt ei muuta kun OIKEEN HYVÄÄÄ ITSENÄISYYS PÄIVÄÄ VAAN KAIKILLE<3

torstai 15. elokuuta 2013

ISO POIKA

pakko hehkuttaa täälläkin, nimittäin mun pieni mies on jo iso pieni mies! tänään iltapuuhilla ensimmäisen kerran pisut pottaan! :)

kohta onki jo edessä talvi haalarin metsästystä! jotain hyviä ja kestäviä merkkejä?? :)

lauantai 29. kesäkuuta 2013

20weeeee

tuli eilen täyteen ;) mitään synttäri pippaloita en pitäny, päivällä vaan tein itelleni suklaa kakun ja kävi ystäviä kakku kahvilla. :)
Illalla sitte vein juliuksen mun isän luo yökylään ja lähdin kaupan kautta kotiin jonne tuli sitten pari mun ystävää ja tietysti mun rakas ;) hetki istuskeltiin meidän terassilla kunnes mun serkku kävi ostamassa kaupas lentopallon ja lähdettiin koko porukka tropparin taakse pelaamaan lentopalloa! oli tosi hauskaa ja ihana seura! :) sieltä sit suunnattiin meille ja vähä krillailtiin makkaraa, hetken päästä porukka vähän pieneni ja päätettiin sit vielä pienemmällä porukalla lähtee katsastaan pullon meno. :) Ja pitkästä aikaa sain suostuteltua mun miekkosen tanssimaan hitaita<3 ;)
sieltä sit kotiin ja nuGGuu :)
ja tänään meikä meni 16:sta töihin, vähän oli vielä pää kipeenä töissä mutta seki meni ohi, nyt odottelen että koskas äijyli tulis kotiin niin nautittais yhdessä tortilloja. :)) NAM.kuvat on niin hyvänlaatusia et hui! :D nyt tortillojen tekoon! moi

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Huomentaaa

Tänään heräsin ensimmäisen kerran jo noin 06.20 kun mies ponkas sängystä ylös ku tajus että oli nukkunut liian myöhään, mies puki ja häipyi samantien töihin,
Samalla huomasin et ulkona satoi ihan kaatamalla ja ukkonenki jyrisi pari kertaa ja hain julpun mun viereen nukkumaan. :)
Herättiin nyt joskus 8-8.30 aikoihin ja syötiin aamupala.
nyt koitan vähä hörpsiä kahvia et vähä piristyis ja samalla miettii et mitä sitä tänään touhais ku suunnitelmatki meni uusiks ku ilma näköjään on tollanen, tarkotuksena oli ensin et oltais menty rannalle..

nyt alkaa aivot "toimimaan" ja tajusin et on vaikka kuinka paljo hommaa esm. Yks matto hakea postista, viedä poliisilaitokselle mun autokoulun toisen vaiheen paperit(KIIRE!!!) kortti umpeutuu ens kuussa, juliuksen vaatekaappi jäi eilen vaiheeseen ja muutenki pitäis käydä kaappeja sun muita laatikoita läpitte ku muuttoki on jo ihan pian ja en haluis roudata uuteen asuntoon mitään turhaa tavaraa tilaa viemään. :)

sitten vähän juliuksen kuulumisia, Julius on nyt 1,5v ja neuvolaki on varattu ens kuulle. Julius on toooosi villi tapaus, ei millään olis paikoillaan, ei edes nukkuessaan! se möyrii ja pyörii :D
Suuri mopo fani julius on edelleen! :)
Mun isä osti jokusen viikko sitte mönkiän ja seki on nyt tosi kova juttu ;)

Nyt julppu on taas niin huomion kipeenä että lopetan tän kirjottelun tähän,
Moikkamoi!

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus

Helou, meillä juhannus meni ihan hyvin, mitään erikoista ei tosin tehty. Perjantaina päivällä käytiin veneilemässä...minä, julius, mun ukkoni, isä ja pikku sisko, niiin ja tietyski uki!
Ilmaki oli niin ihana ja julius nautti olla veneen kyydissä.
Julius piti pelastus liiveja ihan huoletta mutta uki..... voi raukka, ku kotona koitin laittaa ukille omat liivit niin uki jähmettyi paikoilleen ja katteli vaan maahan, vissiin häpes vähä liivejänsä x)


Myöhemmin ku ilta tuli niin vietiin Julius sitte yö kylään ukon siskon luo, jossa julius viihtyy hyvin sillä siellä on myös juliuksen kaksi serkkua :)
Sieltä sitte minä, iskä ja mun mies suunnattiin käymään meillä ja vaihdettiin vaattteet ym. jonka jälkeen lähdettiin ajelemaan MUN mersulla kohti vene rantaa aikeina lähteä uudestaan veneilemään MUTTA kas kummaa YLLÄTYS YLLÄTYS mersu leviää teboilille................................eikä käynnistyny lupas vaan... no, soitettiin sitte meidän yhdelle sukulaiselle ja se hinas meidät mun isän pihaan minne sitte mun mersedes jäiki.. ja käveltiin rantaan.
veneilly oli tosi rentouttavaa ja pysähdyttiin myös meidän tuttujen mökille ja oltiinki sielä sit koko loppu ilta...
Lauantaina sain puhuttua miekkosen ympäri ja se haki meille aamulla kotipizzasta ruokaa sillä välin ku mä käväsin suihkussa. :) ku oltiin syöty niin lähdettiinki jo hakemaan juliusta kotiin, pikku äijä oli ollu tosi nätisti ja kiltti, mutta heti ku mamma ja pappa tulee niin alkaa pikku herra temppuilla :D
Noh, sieltä sitte lähdettiin käväsemään pitkästä aikaa mun mumman luona johon napattiin sit ukiki mukaan, siellä nimittäin on hyvä paikka missä pystyy päästää vähä ukia vapaaks ja uimaan. :)


Sunnuntaina sain nukkua pitkään, sillä miekkonen nousi aamulla juliuksen kanssa. :) sitte ku meikäläinen pääsi sängystä ylös niin nappasin heti juliuksen kainaloon ja käytiin kylvyssä/ suihkussa. sitte sainki alkaa jo tekemään ruokaa ja melkein heti syömisen jälkeen sainki jo lähteä töitä kohti iltavuoroon...


ja nyt saan taas vähä laittaa kotia järjestyksen ja tehä ruuan ja sitte saanki lähteä ihanasti pyörällä töihin ! :D
JOten hyvää alkavaa viikkoa kaikille! :)