keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Tassuttelu, Unikoulu kotona

Julius on nyt 1v 1kk ikäinen ja Oon ollut ihan tyytyväinen tähän kuinka meillä nykyään yöt menee, mutta vielä olisi parempi jos nukuttais jo koko yö heräämättä.

Julius menee yleensä 20-21 aikaan nukkumaan, ja herää yöllä kerran ja otan viereen ja nukutaan aamuun asti. Eikä se nyt niin ongelma oo että nukkuu meidän vieressä mutta joskus olis ihan mukava nukkua yö niin että ei tarvi nukkua ihan sängyn reunassa ku pikku herra nukkuu poikittain meidän välissä. :)


Ystävä sit vihjas tassuttelusta ja sanoi et siitä lukee mll:n sivuilla, aikani kuluks sit lueskelin sieltä et mitä se on ja miten se tapahtuu.

Eli siis Kun lapsi itkee yöllä, laitetaan oma käsi tukevasti mutta lempeästi lapsen päälle. Kättä pidetään kunnes lapsi rauhoittuu ja otetaan sen jälkeen pois...Jos itku kiihtyy niin voi vähän silitellä myös lasta (hartiat ja pakarat sopivat tähän hyvin)

Viime yönä sitten koitin tätä, nukahtaminen meni todella hyvin..alle 5 min ja Julius jo nukahti. Yöllä sitten yhden heräämisen sijaan Julius heräsi 6 kertaa, joka kerta menin aina Juliuksen sängyn viereen ja laitoin käden juliuksen hartian päälle ja kun Julius rauhoittui otin käden pois, ja pikku herra nukahti. Mutta 6 kerran jälkeen sitte ku mieski rupes jo sanomaan että ei ehdi nukkua ollenkaan ennen kun pitää töihin, niin otin sitte Juliuksen viereen.. eli hukkaan meni ne kerrat ku kävin ns. "tassuttelemassa" Noh, ajattelin sit ens yönä yrittää uudemman kerran.
Toivottavasti saan pidettyä pääni enkä ota viereen. :)

Ehkä sitte ku julius rupee nukkumaan koko yön heräämättä niin voitais koittaa että josko onnistuis omassa huoneessa nukkuminen. saa nähdä!

mulla on pian hammaslääkäri, joten päätän tän postauksen tähän. :) hyvät päivän jatkot


4 kommenttia:

  1. Meillä tuo tassuttelu tehos; Sofia oppi nukkumaan ja nukahtamaan yksin. Tosin nyt taas vähän vaikeuksia nukkua omassa sängyssä, koska oltiin pitkän aikaa Vaasas ja siel nukuttiin perhepedis :) No, kyl se taas oppii!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! meillä julius nukahtaa itekseen mut sit yöllä herää eikä suostu nukkumaan enään omassa sängyssä.. mutta nyt tänään uus yritys :)

    VastaaPoista